Çevre Politikamız
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı PPC Boya, üretim yöntemlerini, Türkiye Cumhuriyeti kanun ve yönetmelikleri dahilinde, Avrupa Birliği normlarında, çevreyi koruma bilinciyle yapmaktadır. Tedarikçilerimizin bilgilendirilmesi ile başlattığımız atık toz boyaların toplanması süreci, üretim aşamasında, çalışan ve çevre sağlığının korunması sorumluluğuyla devam etmektedir.
NEDEN GERİ KAZANIM YAPMALIYIZ?
Boya, hammadde olarak kimyasal bileşkenden oluşmaktadır. Bu bileşkenler, doğada kontrolsüz olarak bulunması halinde çevre faktörlerini olumsuz etkilemektedir. Kaynakların israfı, yenilenebilir kaynakların bertaraf edilmesi, insanlığı gelecekte ciddi bir kaynak sorunu ile karşı karşıya bırakacaktır. Yenilenebilir kaynakların yeniden üretilmesi, işgücü ve enerji kaybına yol açarken, atıkların bertaraf edilmesi doğaya karbon salınımını artırmakta, böylece işgücü ve enerji kaybı oluşurken, doğaya daha çok zarar verilmektedir. İşte bunu önlemek için geri kazanım yapmaktayız.
ATIK ELEKTROSTATİK TOZ BOYA NEDİR?
Son tüketim tarihi geçmiş, uygulama esnasında kabin altına dökülen ve filtrede biriken, tekrardan kullanılamayan boyalardır. Bu boyalar çevreye zarar vereceği için sadece atık toplama ve işleme belgesi olan firmalar tarafından toplanması, doğaya zarar vermeden geri dönüştürülmesi veya bertaraf edilmesi gerekmektedir.
ATIK ELEKTROSTATİK TOZ BOYA GERİ DÖNÜŞÜM NASIL YAPILMAKTADIR?
Atık tozboya, firmamıza, T.C. Çevre Bakanlığı tarafından denetimli araçlarımızla ulaşmaktadır. Firmamız bu atıkları renk, yüzey görünümüne, reçine yapılarına (Polyester TGIC, Epoxy-Polyester, Polyester Primid vs.) göre sınıflandırır. Sonrasında istenilmeyen farklı atıklardan ayrıştırılan bu boyaların ihtiyacı olan reçine, sertleştirici, pigment ve katkılar eklenir. Müşterilerimizin talebine göre ar-ge ve kalite kontrol tarafından testlere tabi tutulur. Bu testler;
Yüzey görünümü,
Parlaklık ölçümü,
Renk ölçüm,
Film kalınlığı ölçümü,
Darbe Testi
Esneklik dayanım testi
Sertlik ölçümü,
Yoğunluk ölçümü,
Nem ve tuz testi,
Yapışma testi,
Örtücülük,
Akışkanlık ölçümü,
Sararma direnci,
Jelleşme ölçümü,
Çizilme
Tanecik boyutu ölçümlerinden oluşmaktadır.
Bilinmesi gereken oluşan atık toz boyanın kalitesi, miktarı ve verimi geri dönüşüm sürecini belirler. İstenilen renk ve yüzey görünümünün tamamının atıktan imalatı mümkün olmamakla beraber, 400’e yakın ürün çeşidi, geri kazanım boyaları ile yapılabilmektedir. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen firmamızla iletişime geçiniz.